GSOD: Van Gerwen verslaat Smith, Anderson veegt Harms

Boris (borisz)

Wesley Harms heeft op de Grand Slam of Darts niet kunnen stunten tegen Gary Anderson. Onze landgenoot ging er uiteindelijk met 10-2 af tegen de The Flying Scotsman.

Harms was zoekende in het begin, waar Anderson erg van profiteerde en 3-0 voor kwam. De darter uit Heerhugowaard was nog bij machten om voor de pauze een break weg te werken, waardoor het 3-2 stond bij de eerste pauze. 

Na de pauze stelde Anderson meteen orde op zaken en liep hij weg bij Harms. Met een fraaie 136-finish bracht de Schot de 7-2 op het scorebord. De Nederlander leek het op te geven en miste in de laatste serie wederom dubbels. Anderson pakte de resterende legs met speels gemak, wat een serie van zeven gewonnen legs op rij betekende. Anderson speelt in de kwartfinales tegen Michael Unterbuchner. De BDO'er schakelde knap James Wade uit. 

Update 23.25 uur

Michael van Gerwen heeft in kraker afgerekend met Michael Smith. De 2 voornaamgenoten waren goed op dreef. Richting het einde van de wedstrijd echter zakte Smith een beetje weg, waar de Nederlander vervolgens optimaal van profiteerde. Het werd 10-8.

Smith begon uitstekend aan de wedstrijd en stond met een break en vervolgens een elfdarter snel met 2-0 voor. Van Gerwen liet dat niet zomaar gebeuren en hield zijn eigen leg voor 2-1. Er zat een flinke tempo in de wedstrijd en bij de eerste pauze was het 3-2 voor Smith.

Na de pauze voerde Van Gerwen de druk wat meer op en kon op 4-4 de break ongedaan maken en hij ging door. Het Groene Monster bleef hangen bij zeven perfecte pijlen, maar kwam toch met een elfdarter op 5-4. Smith liet zich niet intimideren en sleepte er de 5-5 uit bij de tweede pauze.

Het werd 7-7, waarna Van Gerwen op 8-7 kwam. Smith miste twee keer een cruciale dubbel, waarna Van Gerwen hem brak en op 9-7 voorsprong kwam. Smith kwam nog even terug, maar Van Gerwen gooide de wedstrijd in het slot. Van Gerwen treft in de kwartfinales Jonny Clayton.