Van den Bergh met negendarter naar kwartfinales Grand Slam of Darts

heywoodu

Darter Dimitri van den Bergh heeft zich in Wolverhampton geplaatst voor de kwartfinales van de Grand Slam of Darts. De jonge Belg rekende af met Stephen Bunting en gooide zowaar een negendarter.

Vanaf 4-4 nam Van den Bergh een kleine voorsprong van twee legs, wat hij bij 8-6 uit wist te breiden: via een 141-finish gooide hij een heuse negendarter. Daar kwam een dramatisch slechte leg van beide heren achteraan, maar de Belg won hem wel en pakte daarmee ook het duel: 10-6.

In de kwartfinales speelt Van den Bergh tegen de Oostenrijker Mensur Suljovic, die wereldkampioen Rob Cross de baas was. Suljovic nam een flinke voorsprong (5-1) en hield tot het einde stand, waarbij hij het afmaakte met een 96-finish: 10-7.

Gerwyn Price had het in het begin behoorlijk lastig met Josh Payne, die dankzij twee finishes van dik boven de 100 met een 3-2 voorsprong de eerste pauze in ging. Price herpakte zich echter wel en trok de wedstrijd 'gewoon' naar zich toe: 10-5.

De Welshman speelt in de kwartfinales tegen de Australiër Simon Whitlock, die Peter Wright terug naar Schotland stuurde. Whitlock was vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende partij en met 10-6 maakte hij dat keurig af.