Van Hooijdonk aan de slag bij NAC Breda

Redactie

Pierre van Hooijdonk gaat zich inzetten voor NAC Breda, de club waar hij twee periodes in zijn profcarrière actief was.

NAC meldt dinsdag dat Van Hooijdonk net als Tim Gilissen, Mitchell van der Gaag en Cor van Rooij samen hun krachten bundelen om het sportieve beleid bij NAC Breda vorm te geven. Op die manier wil de Brabantse club tijdelijk het vertrek van technisch directeur Hans Smulders opvangen. Hij werd eind september ontslagen.

"De focus van de interim kerngroep gaat met name liggen op het waarnemen van dringende technische zaken, het versterken van de selectie in de winterstop, het onderhouden van de relatie met de City Football Group, het doorzetten van de ontwikkeling van het topsportklimaat op het trainingscomplex in Zundert en de verdere ontwikkeling van de jeugdopleiding", schrijft NAC op de officiële website.

Van Hooijdonk gaat vanuit de achtergrond als 'onbezoldigd adviseur' contact opnemen en gesprekken voeren met spelers met betrekking tot in- en uitgaande transfers. Dat doet de oud-international in samenwerking met Cor van Rooij. Hij is vanuit de Commissie van Aandeelhouders (CvA) naar voren geschoven om de brug te vormen tussen de interim kerngroep, Raad van Commissarissen (RvC) en aandeelhouders.

De 48-jarige oud-spits wil graag iets voor zijn voormalige club betekenen. "Het is niet mijn bedoeling om vol in de schijnwerpers te staan, maar met name op de achtergrond te opereren en mijn netwerk en kennis in te zetten om NAC verder vooruit te helpen. (...) NAC ligt mij na aan het hart en staat voor een behoorlijke uitdaging, dus het is belangrijk om zo snel mogelijk in beweging te komen. Iedereen moet daarin de juiste focus hebben en doen waar hij goed in is. We gaan met zijn vieren onze schouders eronder zetten."