Vier BDO-spelers uitgeschakeld op Grand Slam of Darts, Van den Bergh door

heywoodu

Op de Grand Slam of Darts zijn de eerste vier van de acht groepen beslist. In alle vier die groepen viel het doek voor de BDO-speler, terwijl de geplaatste spelers zich allemaal voor de achtste finales plaatsten.

In groep E speelde BDO-Welshman Jim Williams een uitstekende partij, met een gemiddelde van ruim boven de 100. Dat was balen voor Max Hopp, want de Duitser verloor met 5-4 en werd daardoor uitgeschakeld. De als tweede geplaatste Schot Peter Wright klopte Josh Payne met 5-4, maar dat deed de Engelsman geen pijn: beiden zijn door naar de achtste finales.

De heren in groep F stonden met een behoorlijk niveau de pijlen richting het bord te mikken. Andrew Gilding was BDO-kampioen Glen Durrant met 5-4 de baas in een partij waarbij beide mannen ruim boven de 100 gemiddeld gooiden, maar voor beiden viel het doek. Simon Whitlock klopte de Welshman Gerwyn Price in een ware topwedstrijd en plaatste zich zo, net als Price, voor de volgende ronde.

Het niveau in groep G was een stuk treuriger. Stephen Bunting won ook zijn derde wedstrijd en stuurde Scott Scotty Dog Mitchell met 5-1 naar huis. Martin Schindler kon tegen Mensur Suljovic geen list verzinnen: de 5-4 zege op de Oostenrijker was niet voldoende en dus zijn Bunting en Suljovic door.

Wereldkampioen Rob Cross voorzag qualifier Ryan Searle in groep H van zijn derde nederlaag: 5-2. De Belg Dimitri van den Bergh gooide de niet onverdienstelijk spelende BDO'er Mark McGeeney met 5-1 naar huis en plaatste zich zo met Cross voor de knock-outfase.

De andere vier groepen, met Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Wesley Harms, worden dinsdagavonad beslist.

Simon Whitlock - Gerwyn Price (Bron: PDC)
Simon Whitlock - Gerwyn Price (Bron: PDC)