Keizer: "Het wordt een grote uitdaging bij Sporting"

Redactie

Marcel Keizer is vereerd dat hij door Sporting Portugal is benaderd om er trainer te worden. De Nederlander werd maandagmiddag gepresenteerd.

De 49-jarige trainer was sinds deze zomer werkzaam bij Al-Jazira in de Verenigde Arabische Emiraten en had daar nog een doorlopend contract. Sporting besloot de verbintenis af te kopen Keizer tekende vervolgens een contract tot de zomer van 2021 in Portugal. 

"Het kan snel gaan in het voetbal. Als een club als Sporting met je wil praten, dan ben je natuurlijk vereerd", vertelde Keizer maandag tijdens zijn presentatie, geciteerd door Voetbal International. "Het wordt een grote uitdaging, maar die uitdaging lag er bij Ajax ook."

"Ik kreeg een goede indruk van de club. Ik zag veel passie bij de spelers, daar hou ik van. Sporting speelt op het hoogste niveau en dan wil je natuurlijk ook titels winnen. We hopen dat we als staf het team kunnen beter kunnen maken."

Sporting staat momenteel tweede in de Primeira Liga, waar de achterstand op koploper FC Porto twee punten is. Zondag was de ploeg met 2-1 te sterk voor Chaves, waar Bas Dost beide treffers voor zijn rekening nam.