Solari wint ook vierde duel als trainer van Real Madrid

Redactie

Het lijkt er meer en meer op dat Real Madrid niet verder hoeft te zoeken voor een nieuwe coach. Ad interim won Santiago Solari ook zijn vierde duel.

Op bezoek bij Celta de Vigo groeide Karim Benzema uit tot de grote man voor de Koninklijke. De Franse spits maakte twee treffers en droeg zo flink bij aan de Madrileense doelpuntenproductie: 2-4. Door de zege klimt Real op naar de zesde plaats. De ploeg staat nu nog maar vier punten achter koploper Barcelona, dat eerder op de zondagavond verloor van Real Betis.

Benzema kreeg na drie minuten al de kans om de score te openen en zijn inzet bleek centimeters te scherp zijn aangesneden. Na 23 minuten haalde hij alsnog zijn gram door een heerlijke treffer. De Fransman controleerde een pass van Luka Modric op magistrale wijze en drukte beheerst af. Na rust vuurde hij weer op doel en opnieuw was het raak. Ditmaal via de keeper, de paal en verdediger Gustavo Cabral, die een eigen doelpunt op zijn naam kreeg.

Hugo Mallo bracht de spanning terug na een uur spelen en Iago Aspas zag tot zijn afschuw hoe Thibaut Courtois zijn inzet voor de gelijkmaker onschadelijk maakte. In de laatste tien minuten ging het vervolgens hard. Sergio Ramos schoot met een panenka raak vanaf de strafschopstip en invaller Dani Ceballos roeide nummer vier binnen. Met een man minder maakte Marcó Brais de score toch nog iets draaglijker voor Celta, dat Cabral vijf minuten voor het einde verloor na een tweede gele kaart.

Domper op de zege zijn de blessures bij Real. Voor rust moest Casemiro zich al laten vervangen met een enkelblessure en linksback Sergio Reguilon moest kort voor rust ook naar de kant met een dijbeenkwetsuur. Na de pauze voegde Nacho Fernandez zich bij hen in de ziekenboeg. Ook hij moest zich geblesseerd laten vervangen. Waar zijn pijn precies zit, is nog niet duidelijk. Ook over de ernst van hun blessures heeft de club zich nog niet uitgelaten.

Uitslagen Primera Division zondag
Alavés - Huesca 2-1
Barcelona - Real Betis Sevilla 3-4
Rayo Vallecano - Villarreal 2-2
Sevilla - Espanyol 2-1
Celta de Vigo - Real Madrid 2-4