Ronaldo de held van Juventus tijdens horroravond Higuain

Redactie

Juventus heeft de uitwedstrijd bij AC Milan winnend afgesloten dankzij Mario Mandzukic en Cristiano Ronaldo. In San Siro eindigde het treffen in 0-2.

De Italiaanse koploper liet dit seizoen slechts één keer punten liggen en ook tegen de traditionele uitdager uit Milaan was er geen beginnen aan voor de oppositie. Juventus kon op volle oorlogssterke aantreden en greep al na acht minuten een voorsprong. Alex Sandro vond Mandzukic in het strafschopgebied en de Kroaat bewees zijn status als 'man van de grote wedstrijden'.

Voor rust kreeg hij nog twee kansen, maar Gianluigi Donnarumma kon die inzetten wel pareren. Milan werd in eigen huis achteruit gedwongen en dacht in het zadel geholpen te worden toen de scheidsrechter vijf minuten voor rust op advies van de videoscheidsrechter naar de stip wees. Clubtopscorer Gonzalo Higuain, gehuurd van Juventus, legde aan en zag zijn inzet gepareerd door Wojciech Szczesny.

Na de pauze bleef La Vecchia Signora de bovenliggende partij en Paulo Dybala had na een klein uur spelen de beslissing op zijn schoen. De paal bracht echter redding voor Milan, wat later alsnog moest buigen na een prima treffer van Cristiano Ronaldo. De Portugees bracht tien minuten voor het eindein twee instanties de beslissing en zag daarna nog hoe de gefrustreerde Higuain met twee gele kaarten in tien seconden tijd van het veld werd gestuurd. Dat ging niet zonder slag of stoot, want de Argentijn duwde Ronaldo, Chiellini en Szczesny toen zij hem tot bedaren wilden brengen.

Uitslagen Serie A zondag
Atalanta Bergamo - Internazionale 4-1
AS Roma - Sampdoria 4-1
Chievo - Bologna 2-2
Empoli - Udinese 2-1
Sassuolo - Lazio 1-1
AC Milan - Juventus 0-2