GSOD: Van Barneveld komt met schrik vrij, Harms grijpt strohalm en Van Gerwen verliest

Boris (borisz)

Raymond van Barneveld heeft nog altijd kans op de volgende ronde op de Grand Slam of Darts. Adam Smith-Neale kreeg de kans om de Nederlander de tweede nederlaag toe te brengen, alleen hij miste vier matchdarts op rij. Zo kwam Barney alsnog terug voor de 5-4-zege. In het laatste groepsduel zal de Hagenaar nog wel moeten zien te winnen van Michael Smith.

Het was 3-2 voor Van Barneveld. Een bizarre zesde leg volgde, waarin de Nederlander een kans onbenut liet. Smith-Neale gooide 180 om zich weg te zetten naar 2. Hij miste, alleen deed Barney dat ook vanaf 53. Het werd alsnog 3-3. Een veertiendarter met een 76-finish kwam Van Barneveld op matchpoint, maar zag Smith-Neale zijn tweede 180’er vuren.

Toch stond Barney klaar op 52, alleen knalde de Engelsman een 110-finish uit. Zo kwam er een beslissende negende leg, waarin Van Barneveld twee beurten op rij geen triple kon vinden. Vanuit het niets volgde er een 180’er, alleen daarna een score van 59. Smith-Neale miste alleen vier matchdarts en zo redde Van Barneveld zich toch.

Wesley Harms greep ook de laatste strohalm.  Sparky pakte de zege tegen Mark Webster met 5-3. De Noord-Hollander maakte het verschil op de dubbels. Harms gooide een finishpercentage van 42 procent (5/12) tegenover slechts 23 procent (3/13) voor de Welshman. Webster snoepte nog wel iets af van een 4-1 achterstand, maar de Nederlander voorkwam een beslissende leg door een zeventiendarter in de achtste leg.

Update 23.15 uur

Michael van Gerwen heeft na 22 zeges op rij op de Grand Slam of Darts verloren in Wolverhampton. Mighty Mike kwam met zeer goed spel op een 4-2-voorsprong, maar vergat het daarna af te maken tegen Jonny Clayton. Hij miste drie matchdarts en Clayton knalde er in de negende leg een 180’er in voor 4-5. Clayton is nu nagenoeg zeker van de tweede ronde, waar Van Gerwen dinsdag moet winnen van Joe Murnan.


Uitslagen Grand Slam of Darts - tweede speelronde groepen A t/m D
Michael Unterbuchner 5-2 Steve Hine (D)
Gary Robson 5-4 Joe Murnan (A)
Wesley Harms 5-3 Mark Webster (C)
Raymond van Barneveld 5-4 Adam Smith-Neale (B)
James Wade 5-3 Keegan Brown (C)
Michael Smith 5-4 Krzysztof Ratajski (B)
Michael van Gerwen 4-5 Jonny Clayton (A)
Gary Anderson 5-1 Ian White (D)