Koeman wint aan populariteit na nieuwe zege Fenerbahçe

Redactie

Fenerbahçe gaat als een speer onder interim trainer Erwin Koeman. In eigen stadion won zijn ploeg met 2-0 van Alanyaspor.

De Nederlandse oefenmeester debuteerde vorig weekend met een gelijkspel tegen aartsrivaal Galatasaray en daarna boekte hij een midweekse zege op Anderlecht in de Europa League. Ook zijn derde duel als eindverantwoordelijke liep gesmeerd.

Dankzij goals van André Ayew en Michael Frey waren de Gele Kanaries al na een half uur in veilige haven. Ayew trof doel met een schot in de verre hoek en Frey scoorde met een kopbal, nadat hij er in de openingsfase al dichtbij was met een vernuftig balletje achter zijn standbeen.

Na rust kon Alanyaspor ook geen vuist maakte en Fenerbahçe tikte het duel zakelijk uit. Dankzij de zege verlaat de ploeg van Koeman de degradatiezone, waar het onder leiding van de ontslagen Phillip Cocu in bivakkeerde. Fener staat nu op plaats twaalf en beslist vermoedelijk tijdens de naderende interlandweek of Koeman een vaste aanstelling krijgt of dat men toch kiest voor een andere kandidaat.