Tsjechië wint Fed Cup na zege op VS

Boris (borisz)

Tsjechië is weer de baas in het landentennis voor vrouwen. Katerina Siniakova versloeg vandaag de Amerikaanse Sofia Kenin in drie sets waardoor haar land in de finale van de Fed Cup een beslissende 3-0-voorsprong nam. De setstanden waren 7-5, 5-7 en 7-5. De Verenigde Staten waren de titelverdedigers in Praag. Het is al weer de elfde eindzege voor Tjechië, waaronder zes in de laatste acht edities. 

De finale werd geteisterd door afzeggingen. Bij Tsjechië ontbrak Karolina Pliskova en bleef de niet topfitte Petra Kvitova aan de kant. De VS speelden om uiteenlopende redenen zonder Serena en Venus Williams, Sloane Stephens en Madison Keys. De toeschouwers kregen zondag alsnog een leuke wedstijd te zien. De partij tussen Siniakova en Kenin duurde bijna vier uur. 

Lang leek Siniakova, de nummer 31 op de wereldranglijst, op weg naar de winst, maar bij 5-4 in de derde set moest ze twee Amerikaanse matchpoints wegwerken. Een kwartier later pakte ze alsnog de winst. "Het was een ongelooflijke wedstrijd, vol spanning’', zei Siniakova, de nummer één op de dubbelranking. "Ik ben zo blij dat ik gewonnen heb." Kenin, die debuteerde in de Fed Cup, bleek een meer dan taaie tegenstandster en was na afloop ontroostbaar. De resterende partijen worden niet meer gespeeld.

Zaterdag won Tsjechië al de eerste twee enkelspelen. Barbora Strycova won van Kenin en Siniakova versloeg Alison Riske.

Tsjechië wint de Fed Cup. (PRO SHOTS/Action Images)
Tsjechië wint de Fed Cup. (PRO SHOTS/Action Images)