NHL: Indrukwekkende comeback Senators, Pastrnak geeft Maple Leafs pak slaag

heywoodu

De ijshockeyers van de Tampa Bay Lightning hebben in eigen huis een pijnlijke nederlaag geleden. De Ottawa Senators leken over de knie gelegd te worden, maar in de derde periode sloeg de Canadese ploeg hard terug.

Matt Duchene en Bobby Ryan hadden de Senators in de eerste periode op voorsprong gezet, waarna Tampa Bay terugsloeg: Mathieu Joseph, Victor Hedman, Braydon Coburn en nog eens Joseph brachten de thuisploeg in nog geen twintig minuten naar 4-2.

Toch ging het nog helemaal fout voor de Lightning, te beginnen met een vroege goal van Brady Tkachuk in de derde periode. Hij gaf vervolgens ook de assist voor de 4-4 van Colin White, waarna Duchene zijn ploeggenoten Ryan Dzingel en Mark Stone in staat stelde de Senators zelfs naar een 4-6 zege te helpen.

De Boston Bruins wonnen thuis met 5-1 van de Toronto Maple Leafs en het was vooral David Pastrnak die de bezoekers een pak slaag gaf. Hij gaf de assists voor Patrice Bergeron's openingsgoal en scoorde vervolgens zelf drie keer, met een goal van John Tavares van de Maple Leafs er tussendoor. Joakim Nordstrom bepaalde de eindstand op 5-1.

Uitslagen NHL zaterdag
Buffalo Sabres - Vancouver Canucks 4-3 SO
Philadelphia Flyers - Chicago Blackhawks 4-0
Dallas Stars - Nashville Predators 4-5 OT
Boston Bruins - Toronto Maple Leafs 5-1
Carolina Hurricanes - Detroit Red Wings 3-4 SO
Columbus Blue Jackets - New York Rangers 4-5 SO
Florida Panthers - New York Islanders 4-2
Montreal Canadiens - Vegas Golden Knights 5-4
Pittsburgh Penguins - Arizona Coyotes 4-0
Tampa Bay Lightning - Ottawa Senators 4-6
Los Angeles Kings - Calgary Flames 0-1

Pastrnak haalt uit (Bron: YouTube)

Lightning - Senators (Bron: YouTube)