Rondón met eerste treffers belangrijk voor Newcastle United

Redactie

Newcastle United heeft zaterdagmiddag de tweede zege van het seizoen geboekt. Op eigen veld werd AFC Bournemouth verslagen.

Bournemouth was de grote verrassing van dit seizoen en bezette voorafgaand aan de twaalfde speelronde in de Premier League de zesde plek, waar Newcastle voorlaatste stond. Het was de thuisploeg die het beste uit de startblokken kwam en in de zevende minuut de score wist te openen.

Asmir Begovic kon een eerste poging van Salomón Rondón nog pareren, maar moest zich gewonnen geven bij de tweede: 1-0. Het was het eerste competitiedoelpunt voor the Magpies voor de van West Bromwich Albion gehuurde spits.

Zes minuten voor rust maakte de Venezolaan ook zijn tweede doelpunt. Op een voorzet van Keney kopte hij onhoudbaar binnen. In een eerste helft vol mogelijkheden deden de bezoekers, waar Nathan Aké een basisplaats had, in de zesde minuut van de blessuretijd wat terug. Jefferson Lerma kopte raak uit een hoekschop van Ryan Fraser: 2-1.

De kansen in de tweede helft namen af, maar toch gebeurde er wel een het ander voor beide doelen. Een schot van Matt Ritchie ging net over, waar Jordon Ibe zijn schot in de één-op-één niet laag kon houden en dus faalde om de 2-2 te maken. Vijf minuten voor tijd scoorden de bezoekers alsnog voor de tweede keer, maar de treffer van Dan Gosling vond vanwege buitenspel geen doorgang.

Doordat er niet meer gescoord werd boekte Newcastle de tweede zege van het seizoen en stijgt het naar plek veertien op de ranglijst. Bournemouth blijft zesde, maar kan twee plekken dalen als Manchester United en Everton zondag hun wedstrijden weten te winnen.

Uitslagen Premier League zaterdag
Cardiff City - Brighton & Hove Albion 2-1
Huddersfield Town - West Ham United 1-1
Leicester City - Burnley 0-0
Newcastle United - AFC Bournemouth 2-1
Southampton - Watford 1-1
Crystal Palace - Tottenham Hotspur 18.30u