Plea houdt Gladbach in spoor van Borussia Dortmund

Redactie

Borussia Mönchengladbach blijft meedraaien in de top van de Bundesliga. Zaterdagmiddag was de ploeg te sterk voor Werder Bremen.

Bij de thuisploeg was er een basisplaats voor Davy Klaassen en de middenvelder was na 28 minuten dichtbij de openingstreffer. Zijn schot vloog maar net over de lat en dus kon hij niet zijn derde competitiedoelpunt van het seizoen noteren.

Tien minuten later wisten de bezoekers wel te scoren. Alassane Pléa kreeg de bal met een gelukje voor zijn voeten, zette enkele verdedigers te kijk en schoot vervolgens in de verre hoek raak: 0-1. De spits, die afgelopen zomer voor 23 miljoen euro werd overgenomen van OGC Nice, werd drie minuten na rust wederom de gevierde man voor zijn ploeg.

Na een hoekschop van Thorgan Hazard liep de Fransman zich handig vrije en scoorde de 0-2 via het been van een verdediger. Vier minuten later had de voormalig jeugdinternational ook zijn derde treffer in het net liggen. Op aangeven van Oscar Wendt maakte hij zijn achtste competitietreffer van het seizoen.

Op het moment dat de wedstrijd gespeeld leek te zijn zorgde Nuri Sahin voor hernieuwde hoop bij de thuisploeg. De voormalige middenvelder van Feyenoord knalde een voorzet van Maximilian Eggestein tegen de touwen: 1-3. In de jacht op de aansluitingstreffer besloot trainer Florian Kohfeldt een kwartier voor tijd Claudio Pizarro in te brengen voor Sahin en de veertigjarige spits kopte kort na zijn invalbeurt op de lat.

Uitslagen Bundesliga zaterdag
Hannover 96 - VfL Wolfsburg 2-1 (vrijdag)
1. FC Nürnberg - VfB Stuttgart 0-2
1899 Hoffenheim - FC Augsburg 2-1
Fortuna Düsseldorf - Hertha BSC 4-1
SC Freiburg - FSV Mainz 05 1-3
Werder Bremen - Borussia Mönchengladbach 1-3
Borussia Dortmund - Bayern München 3-2