Sol: "Een geweldige keuze geweest om naar Willem II te gaan"

Redactie

Fran Sol verruilde in de zomer van 2016 Villarreal voor Willem II en de komst van de spits bleek een gouden zet voor de Tilburgers.

Vrijdagavond was de Spanjaard de gevierde man voor zijn ploeg in de 2-3 overwinning op bezoek bij PEC Zwolle. Hij scoorde tweemaal en bracht daarmee zijn totaal in Tilburgse dienst op veertig, waarmee hij tot de vier topscorers aller tijden van de club behoort.

"Het is een geweldige keuze geweest om tweeënhalf jaar geleden naar Willem II te gaan", vertelt Sol in gesprek met FOX Sports. "Ik heb hier een geweldige tijd en hoop dat ik hoger op de lijst van doelpuntenmakers kom. Ik had drie wedstrijden niet gescoord, maar werd daar niet onrustig van. Ik heb wel eens langer droog gestaan, maar drie wedstrijden is zeker voor een spits bij Willem II niet iets om van in paniek te raken."

Sol vierde zijn eerste doelpunt vrijdagavond met de reserves van Willem II. "Dat deed ik omdat ik wilde laten zien dat we het met zijn allen doen, iedereen hoort erbij, ook de jongens die wat minder spelen. Dit was een belangrijke overwinning, deze hadden we ontzettend hard nodig."