Negen debutanten in selectie Jong Oranje

Redactie

In de selectie van Jong Oranje zijn negen debutanten opgenomen door bondscoach Erwin van de Looi. Ajax is hofleverancier met drie spelers.

Jong Oranje speelt volgende week vrijdag een oefeninterland tegen Jong Duitsland. Dani de Wit, Kaj Sierhuis, Nathangelo Markelo, Deyovaisio Zeefuik, Jan Hoekstra, Tahith Chong, Armando Obispo, Deroy Duarte en Jay-Roy Grot mogen zich voor het eerst melden bij de selectie.

Bij de bekenmaking van de voorlopige selectie eind oktober zei Van de Looi als dat er gebouwd zou worden aan een nieuw team. "Voor ons betekent deze wedstrijd de start van de voorbereiding op een nieuwe EK-kwalificatiecyclus. We hebben hiervoor afscheid genomen van een vorige generatie en gaan verder met spelers die na 1 januari 1998 geboren zijn. Dit zijn spelers die allemaal nog op het EK 2021 kunnen spelen."

"Deze eerste wedstrijd tegen Duitsland is direct een mooi affiche en een geweldige uitdaging voor ons. Duitsland speelt deze oefenwedstrijd in hun voorbereiding op het EK 2019. Zij zullen dus met een wat ouder elftal aan de aftrap verschijnen. Voor ons is dit iets om naar uit te kijken en we zullen ook vol de strijd aangaan. Als team kijken we natuurlijk met een goed gevoel terug op de laatste twee interlands, tegen Letland en Oekraïne. Deze lijn willen we tegen Duitsland doortrekken."

De volledige selectie van Jong Oranje
Doelmannen: Justin Bijlow (Feyenoord), Jan Hoekstra (FC Groningen), Maarten Paes (FC Utrecht)

Verdedigers: Perr Schuurs (Ajax), Tyrell Malacia (Feyenoord), Deyovaisio Zeefuik (FC Groningen), Rick van Drongelen (Hamburger SV), Sherel Floranus (SC Heerenveen), Nathangelo Markelo (Everton), Armando Obispo (PSV)

Middenvelders: Dani de Wit (Ajax), Teun Koopmeiners (AZ), Deroy Duarte (Sparta Rotterdam)

Aanvallers: Kaj Sierhuis (Ajax), Ferdi Kadioglu (Fenerbahce), Tahith Chong (Manchester United), Donyell Malen (PSV), Justin Kluivert (AS Roma), Jay-Roy Grot (VVV Venlo)