Dilrosun debuteert in selectie Nederlands elftal

Redactie

Javairo Dilsorun is door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal. Hij is de enige debutant.

Dilrosun maakte afgelopen zomer transfervrij de overstap van Manchester City naar Hertha BSC en had tijdens de tweede competitiewedstrijd al een basisplek in de Bundesliga. Inmiddels heeft de vleugelaanvaller tien wedstrijden gespeeld in de hoofdmacht van de club, waarin hij twee keer scoorde en drie assists gaf.

Het Nederlands elftal speelt op 16 november tegen Frankrijk in de strijd om de Nations League. Drie dagen later wacht een treffen met Duitsland in Groep A van het toernooi. Met drie punten uit twee wedstrijden staat Oranje tweede in de groep, waar Frankrijk vier punten meer heeft, maar wel een wedstrijd meer gespeeld, en Duitsland heeft twee punten minder met een wedstrijd meer gespeeld.

De volledige selectie
Doelmannen: Marco Bizot, Jasper Cillessen, Jeroen Zoet

Verdedigers: Patrick van Aanholt, Nathan Aké, Daley Blind, Virgil van Dijk, Denzel Dumfries, Matthijs de Ligt, Kenny Tete, Stefan de Vrij

Middenvelders: Donny van de Beek, Frenkie de Jong, Marten de Roon, Pablo Rosario, Kevin Strootman, Tonny Vilhena, Georginio Wijnaldum

Aanvallers: Ryan Babel, Steven Bergwijn, Javairo Dilrosun, Luuk de Jong, Memphis Depay, Quincy Promes