Turn-based tactics game Mutant Year Zero krijgt goed vorm

Wouter (2dope)

De vergelijking tussen Mutant Year Zero en XCOM is makkelijk gemaakt, maar de turn-based tactics-game van Funcom weet zich op verschillende manieren toch te distantiëren van vergelijkbare games met enkele unieke features en ideeën. Over een kleine maand komt Mutant Year Zero uit voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Een van de elementen waarmee Mutant zich onderscheid is de real-time stealth gameplay. Door onopgemerkt te blijven kun je eerst informatie verzamelen of jezelf gunstig positioneren voordat eventueel de hel losbarst. "De moeilijkheidsgraad ligt vrij hoog, zelfs op Normal, je personages zijn geen supersoldaten. Ze kunnen wel wat hebben, maar zodra je overrompeld wordt is het snel afgelopen. Het is daarom verstandig om zaken als patrouilleerroutes en gedrag van bewakers te observeren, en gebruik te maken van stealth en hinderlagen", luidt de blogpost op de officiële website.

Hoe deze aspecten van de game uitpakken gaan we meemaken vanaf 4 december, dan komt de game uit op alle genoemde platforms. Voor nu kun je de nieuwste trailer hieronder bekijken, die er toch best wel veelbelovend uitziet.