Uitslag PSV - Vitesse

Redactie

PSV heeft zich met een nipte zege op Vitesse hersteld van de midweekse blamage in de KNVB Beker. De bezoekers kwamen al snel met tien man te staan.

Danilho Doekhi kreeg al na veertien minuten een directe rode kaart, omdat hij een overtreding maakte op de doorgebroken Hirving Lozano. PSV wist met een man meer echter niet veel te creëren en de Arnhemmers bleven daardoor in de eerste helft nog op de been. Verder dan twee kansjes voor Lozano en Steven Bergwijn kwamen de Eindhovenaren niet.

Na rust was de eerste mogelijkheid voor Gastón Pereiro, die te veel tijd nodig had om af te ronden. Hoewel Vitesse bijna alleen maar kon tegenhouden, kreeg de ploeg toch een aardige kans via Oussama Darfalou. Uiteindelijk kwam PSV op voorsprong toen Luuk de Jong na 69 minuten opdook voor doelman Eduardo. De spits mikte op aangeven van Lozano raak.

Bergwijn en Lozano lieten in de slotfase kansen liggen om nog verder uit te lopen, waardoor het bij die ene treffer van De Jong bleef. PSV blijft daardoor zonder puntenverlies en Ajax moet later op de avond op eigen veld Willem II verslaan om op vijf punten van de titelverdediger te blijven.

PSV

1 - 0

Vitesse

 69' De Jong    
 
 Gele kaart: Bergwijn, Dumfries, (PSV), Linssen,ödegaard, (Vitesse)
 Rode kaart: , Doekhi (14) (Vitesse)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 34.100
Arbiter: Gözübüyük
 
Opstelling:   Opstelling:
Zoet
Dumfries
Schwaab
Viergever
Angelino
Rosario
Pereiro
Hendrix
Lozano (Ramselaar/90 3)
De Jong
Bergwijn (Malen/84)
  Eduardo
Karavajev
Doekhi
Clarke-Salter
Clark (Büttner/90 2)
Bero
Serero (Gong/84)
Foor (Thelander/ 18)
ödegaard
Darfalou
Linssen