Dortmund loopt uit na nieuwe misstap Bayern

Redactie

Borussia Dortmund heeft z'n koppositie in de Bundesliga verstevigd. De lijstaanvoerder versloeg Wolfsburg, terwijl Bayern dure punten verspeelde.

Borussia Dortmund boekte op bezoek bij VfL Wolfsburg de zevende competitiezege van dit seizoen. Vorige week kwam de ploeg van Lucien Favre thuis niet langs Hertha BSC (2-2), maar BVB herstelde zich zaterdag met een uitstekend resultaat. Het eerste gevaar kwam van de bezoekers, waarna Wolfsburg via Josip Brekalo en Daniel Ginczek ook een aantal prima kansen kreeg.

Toch wist Dortmund na bijna een halfuur de leiding te nemen. Thomas Delaney legde de bal op het hoofd van Marco Reus, die de 0-1 binnenkopte. Opnieuw een belangrijke goal van de man die woensdag met een treffer in de 120ste minuut voorkwam dat Dortmund penalty's moest nemen in de wedstrijd in de DFB Pokal tegen Union Berlin (3-2).

Wolfsburg kreeg ook in de tweede helft de betere kansen en doelman Roman Bürki moest voorkomen dat onder meer John Brooks en Renato Steffen voor de gelijkmaker zorgden. Wout Weghorst speelde de hele wedstrijd, maar ook hij kon een nederlaag voor zijn team niet verhinderen.

Bayern München liet ondertussen dure punten liggen in de thuiswedstrijd tegen SC Freiburg. Onder meer Arjen Robben, Robert Lewandowski en James Rodríguez lieten de nodige kansen onbenut, waarna Serge Gnabry tien minuten voor tijd de verlossende openingstreffer maakte. Lucas Höler zorgde na 89 minuten echter voor de 1-1, waardoor Dortmund nu vier punten voorsprong heeft op Bayern.

Uitslgen Bundesliga zaterdag
VfB Stuttgart - Eintracht Frankfurt 0-3 (vrijdag)
Bayer Leverkusen - 1899 Hoffenheim 1-4
Bayern München - SC Freiburg 1-1
FC Augsburg - 1. FC Nürnberg 2-2
Schalke 04 - Hannover 96 3-1
VfL Wolfsburg - Borussia Dortmund 0-1
Hertha BSC - RB Leipzig 0-3