Rashford redt Manchester United in blessuretijd

Redactie

Manchester United heeft een nieuwe nederlaag ternauwernood afgewend. Marcus Rashford redde de kwakkelende ploeg van José Mourinho in de blessuretijd.

De Engels international leek aanspraak te maken op een basisplaats, want eerste keuze Romelu Lukaku haakte vrijdag op de afsluitende training af met een blessure. Mourinho opteerde echter voor Alexis Sanchez als centrumspits en die keuze pakte op zich niet slecht uit. De Chileen maakt tot nu toe niet veel indruk in Manchester, maar tegen Bournemouth was hij wel belangrijk met een assist op Anthony Martial.

De Fransman kwam na een half uur spelen vrij in het strafschopgebied toen Sanchez naar de flank trok en hem vakkundig aanspeelde. Voor Martial was het vervolgens een koud kunstje om doelman Asmir Begovic te passeren. Die goal betekende de 1-1 en erg verdiend was dat niet, want Bournemouth was voor rust sterker dan de bezoekers, die slechts twee van de voorgaande zeven duels in de Premier League wonnen.

Ook nu had United het lastig. Callum WIlson schoot de thuisploeg met zijn zesde treffer van het seizoen op voorsprong na elf minuten spelen en daarvoor loste hij al wat waarschuwingsschoten. Ook meenden the Cherries recht te hebben op een strafschop toen David Brooks een duw in de rug kreeg van Luke Shaw. De Mancunians hadden tot aan de onverwachte gelijkmaker weinig te vertellen op Dean Court en mochten doelman David De Gea dankbaar zijn dat de ruststand in evenwicht was.

Na rust ging Bournemouth aanvankelijk door met aanvallen, maar gaandeweg nam United de regie over. De ploeg van Mourinho stapelde opeens kans op kans en doelman Begovic, de lat, Oranje-international Nathan Aké en een gebrek aan scherpte bij de United-aanvallers hielden Bournemouth lang in de race. In de slotfase golfde het spel op en neer en kon Rashford van dichtbij voor de beslissing zorgen nadat Aké mistastte bij een voorzet van Paul Pogba: 1-2.

Uitslagen Premier League zaterdag
AFC Bournemouth - Manchester United 1-2
Cardiff City - Leicester City 0-1
Everton - Brighton & Hove Albion 3-1
Newcastle United - Watford 1-0
West Ham United - Burnley 4-2
Arsenal - Liverpool 1-1
Wolverhampton Wanderers - Tottenham Hotspur 2-3