Koningskoppel helpt PSG aan unieke winstreeks

Redactie

Paris Saint-Germain ligt nog altijd op koers om alle wedstrijden te winnen in Frankrijk. De ploeg heeft na de zege op Lille al 36 punten uit 12 duels.

Liefhebbers van Frans voetbal gingen er vrijdagavond eens goed voor zitten: Lille kent net als PSG een uitstekend seizoen en op bezoek in het Parc des Princes hoopte de grote verrassing van de Ligue 1 voor het eerste puntverlies van de regerend kampioen te zorgen. Tot de zeventigste minuut mocht de uitploeg hopen, maar daarna waren het toch weer Kylian Mbappé en Neymar die het verschil maakten.

Gianluigi Buffon hield zijn ploeg in de openingsfase in de race na een schot van Xeka en PSG nam de touwtjes daarna in handen, al leverde dat voor rust geen goals op. Marquinhos kopte over uit een corner en Angel Di Maria, die deze week zijn contract verlengde, stuitte op doelman Mike Maignan. PSG bleef echter geduldig jagen op de overwinning en werd na rust beloond.

Mbappé werd twintig minuten voor het einde weggestoken voor Neymar en op volle snelheid liet de jonge Fransman de doelman kansloos. Een paar minuten laten waren de rollen omgedraaid na een heerlijke combinatie door het hart van de defensie. Mbappé zette Neymar vrij en de Braziliaan vuurde een kanonskogel af. Nicolas Pépé scoorde in de slotfase nog wel een strafschop, maar PSG liet het niet verder komen.

Met de twaalfde overwinning in twaalf wedstrijden vestigt PSG een nieuw record. Nooit eerder kende een ploeg uit een top-5-competitie zo'n sterke start van het seizoen, aldus statistiekenbureau Opta. De ploeg van trainer Thomas Tüchel heeft naaste belager Lille al op een achterstand van elf punten gezet, waardoor de ploeg ook op jacht is om het snelste kampioenschap ooit te vieren. Met een doelsaldo van 41 voor en slechts 7 tegen laten de Parijzenaars geen spaan heel van de concurrentie.