Uitslag Excelsior - FC Groningen

Redactie

FC Groningen is niet langer hekkensluiter in de Eredivisie. De ploeg van Danny Buijs won met 2-4 bij Excelsior en passeert NAC Breda op de ranglijst.

De trainer koos zoals aangekondigd voor een andere strijdwijze. Buijs gaf midweeks aan dat de spelers zich prettiger voelen bij een 4-4-2-systeem. Dat moest meer zekerheid geven in de defensie en voorin kregen Mimoun Mahi en Mateo Cassierra de kans om zich te laten zien. Dat lukte tegen Excelsior, wat een matige indruk maakte.

De thuisploeg was in de openingsfase wel licht de betere, maar kreeg maar geen rust in het spel door het constante storen van de Groningers. Marcus Edwards had de thuisploeg op voorsprong moeten schieten, liet dat na, en zag hoe Mahi het aan de overzijde wel voor elkaar kreeg. De pingelaar draaide slim weg en poeierde raak. Ritsu Doan deed nog voor het eerste half uur verstreken was ook een duit in het zakje.

Excelsior schakelde een tandje bij om de aansluitingstreffer te forceren en die kwam er via Ryan Koolwijk. De Rotterdamse aanvoerder kreeg de bal uit een hoekschop voor de voeten en hij passeerde doelman Sergio Padt met een fraaie volley. Daarbij moet worden opgemerkt dat hij volledig over het hoofd werd gezien door de defensie, maar de uitvoering was daarom niet minder mooi.

Na rust nam Groningen opnieuw afstand via Cassiera, die met een lekker afstandsschot doelman Sonny Stevens aan de grond nagelde. Excelsior mocht nog even hopen na een doelpunt van Luigi Bruins, maar zijn benutte strafschop luidde geen slotoffensief in. Groningen bleef de bovenliggende partij en rondde het karwei uiteindelijk af dankzij Jannik Pohl. De aanvaller stond koud in het veld toen hij zijn ploeg een kwartier voor het einde in veilige haven schoot.

Excelsior

2 - 4

FC Groningen

 36' Koolwijk
 59' Bruins(pen)
   26' Hahi
 29' Doan
 51' Cassierra
 75' Pohl
 
 Gele kaart: Hadouir, (Excelsior),
 
Stadion: Woudestein, Rotterdam
Toeschouwers: 4.257
Arbiter: Higler
 
Opstelling:   Opstelling:
Stevens
Fortes
Oude Kotte (Hadouir/82)
Matthys
Burnet
Schouten
Messaoud
Koolwijk
Edwards (Mahmudov/69)
Ómarsson (El Hamdaoui/56)
Bruins
  Padt
Zeefuik
Te Wierik
Chabot
Handwerker
Doan (Mendes Moreira/90)
Reis
Memisevic
Warmerdam
Mahi (Pohl/73)
Cassierra (Hrustic/87)