Koeman's Fenerbahçe pakt punt tegen Galatasaray

Redactie

Fenerbahçe heeft een punt overgehouden aan het uitduel tegen Galatasaray. Interim-trainer Erwin Koeman kende zodoende een uitstekend debuut.

Koeman had al meer dan vier jaar niet als hoofdverantwoordelijke op de bank gezeten bij een club, maar na het ontslag van Phillip Cocu moest hij ineens de touwtjes in handen nemen en dat deed hij heel behoorlijk. De oud-trainer van RKC Waalwijk koos voor een behoudende opstelling tegen aartsrivaal Galatasaray, dat bij een overwinning de koppositie had gepakt in de Süper Lig.

In eerste instantie leek dat ook te gaan gebeuren, maar de Gele Kanaries vochten zich na rust knap terug van een achterstand. Fenerbahçe bood de thuis vrijwel ongenaakbare opponent goed partij en had pech dat het in het eerste half uur kansjes op de openingstreffer liet liggen. Die kwam nu op naam van Ryan Donk, die een doorgekopte corner fraai tot goal promoveerde.

Martin Linnes maakte er kort na rust 2-0 van met een knap afstandsschot. Fenerbahçe leek daarmee wederom te gaan verliezen, maar Mathieu Valbuena besliste anders. Eerst zorgde in hij minuut 66 echter voor de aansluitingstreffer en een kwartier voor tijd gaf de Fransman ook de assist waaruit Jailson de gelijkmaker scoorde.

Koeman rook bloed en bracht spits Roberto Soldado in de ploeg om het verschil te maken. De uitgebluste Valbuena ging uit het veld en zag vanaf de zijlijn hoe Martin Skrtel vijf minuten voor het einde een kans onbenut liet na een corner. Ook Soldado kreeg nog een mogelijkheid, maar hij wachtte te lang en daarmee gaf hij de defensie kans om zijn inzet voortijdig onschadelijk te maken. Toch toonde de ploeg duidelijk verbetering onder Koeman, die mag hopen op een vaste aanstelling.