'F1 kiest voor Zandvoort, GP van Nederland mogelijk in 2020'

heywoodu

Circuit Zandvoort heeft een concreet aanbod gekregen om de Formule 1 naar het historische circuit in de duinen te halen. Dat meldt althans De Telegraaf donderdagavond. Eigenaar Formula One Management Limited zou het circuit een concreet aanbod hebben gedaan.

De eigenaar van het Zandvoortse circuit, prins Bernhard van Oranje, bevestigt dat er inderdaad een forse stap gemaakt is. Sterker nog, het zou ook best wel eens heel erg snel kunnen gaan wat betreft de Grand Prix van Nederland: "Als we nu tekenen, heeft Nederland in 2020 weer een Grand Prix in Zandvoort, met Max Verstappen", aldus de prins. "Iedereen is zich er bij ons van bewust dat dit een unieke kans is."

Alle onderzoeken naar de haalbaarheid hebben naar verluidt goede resultaten opgeleverd. Zandvoort zou zo'n twintig miljoen euro op moeten hoesten om de Grand Prix te mogen organiseren, terwijl de totale kosten op dertig tot veertig miljoen euro geschat worden. Ook het TT Circuit van Assen was in de race en kwam goed uit de onderzoeken, maar volgens de krant zat het verschil hem vooral in de historische waarde van Zandvoort. Dat heeft Assen als Kathedraal van de Motorsport voor het racen op twee wielen, maar Zandvoort heeft dat als het om vier wielen gaat.

In 1985 werd voor het laatst een Grand Prix van Nederland verreden.