Romagnoli van schlemiel naar held bij winnend AC Milan

Redactie

AC Milan heeft woensdagavond op het nippertje drie punten overgehouden aan de wedstrijd tegen Genoa. In het San Siro werd het 2-1.

AC Milan bezette na negen wedstrijden de zevende plek in de Serie A, waar Genoa elfde stond met één punt minder dan de Milanezen. De thuisploeg nam in de vierde minuut al de voorsprong. Van grote afstand knalde Suso de 1-0 tegen de touwen, wat direct de enige treffer voor rust was.

Direct na rust ging de ploeg van Gennaro Gattuso op jacht naar de 2-0 en kreeg verschillende mogelijkheden. Zo werd een schot van Gonzalo Higuaín van richting veranderd en doelman Andrei Radu moest redding brengen. Uit de daaropvolgende hoekschop bracht de Roemeen wederom redding.

Ondanks het overwicht voor de thuisploeg, kwamen de bezoekers na 56 minuten langszij. Alessio Romagnoli werkte de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman Gianluigi Donnarumma: 1-1. Radu bleek de sta-in-de-weg te zijn voor AC Milan. Hij hield Franck Kessié en Suso van de 2-1 af, waar Hakan Çalhanoğlu naast schoot.

De winnende treffer voor de thuisploeg leek niet meer te vallen, maar dat gebeurde alsnog in de blessuretijd: uitgerekend Romagnoli zette zijn ploeg in de 91ste minuut op 2-1. Milan stijgt dankzij de zege naar de vierde plek, waar de achterstand op koploper Juventus tien punten is. Genoa staat na tien competitiewedstrijden elfde.