Sunweb: In principe met Dumoulin naar Tour de France

H.Vviv

De Giro d'Italia heeft vandaag het parcours gepresenteerd met drie tijdritten. Het lijkt een ideaal parcours voor Tom Dumoulin, maar zijn ploeg Sunweb blijft de voorkeur geven voor de Tour de France. "In principe willen we met Tom naar de Tour", laat een woordvoerder van Dumoulins ploeg weten aan De Limburger.

In de Ronde van Frankrijk zitten volgend jaar slechts 27 individuele tijdritkilometers, terwijl in de Ronde van Italië 58,5 individuele tijdritkilometers zijn opgenomen. Eerder liet Dumoulin weten dat het parcours van de Tour de France niet ideaal was. "Maar dat was het afgelopen jaar ook niet”, zei hij na de presentatie van de Tour de France. Toch werd hij daarin tweede achter de Brit Geraint Thomas.

De definitieve keuze volgt later. "De uiteindelijke beslissing kom wanneer we alles op een rijtje gezet hebben en de gesprekken gevoerd zijn", aldus de woordvoerder van de ploeg. 

Nog voor de bekendmaking van het routeschema van de Tour en Giro liet Dumoulin weten een voorkeur te hebben voor de Franse rittenkoers. "De keuze is nog niet gemaakt. Maar ik wil graag naar de Tour en de ploeg wil graag dat ik naar de Tour ga. Dus in principe zitten we daar op een lijn."

Sunweb: In principe met Dumoulin naar Tour de France (Pro Shots / George Deswijzen)
Sunweb: In principe met Dumoulin naar Tour de France (Pro Shots / George Deswijzen)