Snelle knock-out bokser Machado, Pulev wint weer

heywoodu

Voor het boksen keren we nog even terug naar het weekeinde, want er werd weer om diverse titels gestreden. Overigens ging het niet alleen om titels, maar ook om twee plekken in de halve finales van de World Boxing Super Series in het lichtweltergewicht (-63,5kg).

New York - Madison Square Garden
In het beroemde Madison Square Garden in New York nam thuisheld Daniel Miracle Man Jacobs (34-2) het op tegen de ongeslagen Oekraïner Sergiy The Technician Derevyanchenko (12-0), eveneens woonachtig in Brooklyn. De inzet was de vacante IBF-wereldtitel in het middengewicht (-72,6kg) en die ging naar de thuisfavoriet: Jacobs won na twaalf ronden boksen op split decision.

Er stond nog een wereldtitelgevecht op het programma en wel die tussen de Puerto Ricaan Alberto El Explosivo Machado (20-0, 16 KO's) en de Amerikaan Yuandale Evans (20-1). Voor Evans was het zijn eerste gevecht sinds hij in november won van Machado's landgenoot Luis Rosa, voor wie het de eerste nederlaag was - en de laatste, zo bleek, want in januari kwam Rosa om het leven bij een auto-ongeluk.

De inzet was de WBA-wereldtitel in het supervedergewicht (-59kg), maar heel erg lang duurde het allemaal niet. Na een goede minuut kreeg Evans, die Rosa eerde door met diens naam op zijn broek te vechten, al een stevige tik op z'n hoofd, waarna hij na een standing count nog wel even verder kon. Niet veel later gebeurde dat nog eens, maar Money Shot kreeg na ruim twee minuten definitief een money shot van Machado op z'n muil: de kampioen deelde een stevige poeier uit, Evans ging gestrekt en El Explosivo had zijn naam weer eer aan gedaan.

Machado tegen Evans duurde niet heel lang (Bron: YouTube)

New Orleans - World Boxing Super Series
In de Lakefront Arena in New Orleans verdedigde Regis Rougarou Prograis zijn interimwereldtitel bij de WBC in het lichtweltergewicht, tevens de kwartfinale in de WBSS. Prograis (22-0) nam het op tegen de Brit Terry Flanagan (33-1) en dat werd eigenlijk geen moment spannend: de 29-jarige Amerikaan domineerde het gevecht en won overtuigend op punten. Prograis zal het in de halve finales opnemen tegen de Wit-Russische WBA-wereldkampioen Kiryl Relikh.

In New Orleans werd ook een andere kwartfinale gevochten in dezelfde gewichtsklasse. De in Rusland geboren en in de VS woonachtige Wit-Rus Ivan Baranchyk (18-0) nam het daarin op tegen de Zweed Anthony Yigit (21-0-1), met als inzet naast een plek in de halve finales ook de vacante IBF-wereldtitel. Yigit bood bij tijd en wijlen goed partij, maar Baranchyk was duidelijk een maat te groot voor hem en na zeven ronden maakte de scheidsrechter er een einde aan. The Beast vecht in de halve finales tegen Josh Taylor of Ryan Martin, die op 3 november tegenover elkaar staan.

Sofia
De Bulgaarse zwaargewicht Kubrat Pulev (25-1, alleen Wladimir Klitschko won van hem) nam het thuis in Sofia op tegen de 24-jarige Brit Hughie Fury (21-1), neefje van eeuwig probleemgeval Tyson Fury. Pulev hoopt nog eens om een wereldtitel te mogen vechten en dat is weer een stapje dichterbij gekomen: na twaalf matige ronden werd The Cobra aangewezen als winnaar.

In Sofia vocht ook de 35-jarige Tervel Pulev, het jongere broertje van Kubrat. Tervel won olympisch brons in 2012 en is pas sinds eind 2016 professional, maar won vooralsnog wel alles, inclusief tien KO's in elf gevechten. Daar kwam een elfde KO bij tegen de Italiaan Leonardo Bruzzese (19-5), die al vroeg in de tweede ronde gestrekt ging en nauwelijks normaal op kon staan. 

Tervel Pulev tegen Bruzzese, met de KO na zo'n 15:50 minuten (Bron: YouTube)

Londen
In de Copper Box Arena in Londen stond de Brit John Ryder (26-4) tegenover de Rus Andrey Sirotkin (15-0). Een titel stond er niet op het spel, maar de kans is groot dat de winnaar het op mag nemen tegen WBA-wereldkampioen Callum Smith, met als inzet de titel in het supermiddengewicht (-76,2kg). De winst was er voor Ryder, die voor eigen publiek in de zevende ronde een einde maakte aan de hoop van Sirotkin, door de Rus een paar rake stoten te verkopen en de scheidsrechter ertoe te dwingen het gevecht te beëindigen.