Van Bommel baalt: "Verder kan ik het niet verklaren"

Redactie

PSV blameerde zich dinsdagavond in de KNVB Beker tegen RKC Waalwijk (2-3) en Mark van Bommel reageerde dan ook zwaar teleurgesteld.

De trainer zei voor de camera van FOX Sports dat zijn elftal duidelijk nog niet zo ver is als hij dacht. "Het enige excuus is dat deze spelers weinig spelen en weinig samen spelen. Verder kan ik het niet verklaren, want wij zijn op elke positie beter", aldus Van Bommel. PSV gaf in de bekerwedstrijd tegen RKC twee keer een voorsprong weg en in de verlenging viel het doek.

Van Bommel wisselde na een uur aanvoerder Bart Ramselaar, één van de weinige basisspelers met ervaring. "Maar ik vond hem zeker niet de minste. Ik had ze alle elf wel kunnen wisselen", vond de coach. "Alleen spits Matthias Verreth moet ik een compliment geven, en Dirk Abels. Die jongens hebben gedaan wat ze moesten doen."

De rest speelde volgens Van Bommel 'apathisch'. "Ik heb dat nog geprobeerd recht te zetten, maar dat lukte niet meer. Ik ben na afloop rustig tegen de jongens gebleven. Donderdag zien we elkaar weer." Zaterdag moet PSV zich zien te herstellen in de thuiswedstrijd tegen Vitesse.