Weghorst ook in Duitse beker belangrijk voor Wolfsburg

Redactie

VfL Wolfsburg heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de DFB Pokal. Wout Weghorst was bij de bezoekers opnieuw trefzeker.

Op bezoek bij Hannover 96 stelde Weghorst in de derde minuut van de blessuretijd de overwinning veilig voor Wolfsburg. De voormalige spits van Heracles en AZ scoorde op aangeven van Daniel Ginczek met een frommeldoelpunt: 0-2. Het was alweer het vierde doelpunt van Weghorst in zijn laatste vijf wedstrijden.

Wolfsburg had in Hannover halverwege een kleine voorsprong in handen, omdat de eerste kans na twintig minuten meteen een treffer opleverde. Via de onderkant van de lat bepaalde Admir Mehmedi de ruststand op 0-1. Hannover liet via Ihlas Bebou in de slotfase van de eerste helft een grote kans op de gelijkmaker liggen.

In de tweede helft kwam Wolfsburg niet echt in de problemen en in de slotminuten zorgde Weghorst dus voor de beslissing. Die Wölfe staan in de Bundesliga op de tiende plaats. Aanstaande zaterdag staat de kraker tegen koploper Borussia Dortmund op het programma (thuis).

Overige uitslagen DFB Bokal dinsdag
Chemie Leipzig - Paderborn 0-3
Darmstadt 98 - Hertha BSC 0-2
Hannover 96 - VfL Wolfsburg 0-2
Ulm - Fortuna Düsseldorf 1-5
FC Augsburg - FSV Mainz 05 3-2
Heidenheim - Sandhausen 3-0
Rödinghausen - Bayern München 1-2
SV Wehen Wiesbaden - Hamburger SV 0-3