Apple kondigt nieuwe iPad Pro aan

Pheno

Apple onthulde vandaag de geheel nieuwe iPad Pro, met een 'Liquid Retina'-scherm, slankere randen, geen Home-knop maar Face-ID en magnetische bevestigingen voor de nieuwe Apple Pencil.

De nieuwe 11-inch en 12.9-inch modellen hebben slankere randen gekregen, zodat het meer scherm heeft dan de vorige generatie. De makers hebben de tablet weer dunner kunnen krijgen, dit keer is de iPad Pro maar 5,9mm dun. In de iPad Pro vinden we een A12X Bionic chip met acht cores. Vier cores worden gebruikt voor performance, de andere vier voor efficiëntie. Er is ook een GPU met zeven cores voor de graphics. Apple beweerde in de presentatie dat deze net zo snel is als een Xbox One S.

De Lightning-connector heeft plaatsgemaakt voor de standaard USB-C connector, zodat je ook andere apparaten, niet van Apple, er aan kan hangen om bijvoorbeeld bestanden over te zetten of de tablet aan te sluiten op een scherm tot 5K resolutie. Apple heeft ook aan de pen en toetsenbord gedacht. De nieuwe Apple Pencil is magnetisch en kan aan de nieuwe iPad Pro plakken, ook om op te laden. De pen zelf 'voelt' dat je tikt zodat je bijvoorbeeld een andere tool in Photoshop kunt selecteren door te dubbeltikken op je pen. De Smart Keyboard Folio beschermt de voor en achterkant en geeft de gebruiker een volledig toetsenbord als je deze open vouwt.

De 11-inch en 12.9-inch iPad Pro komen 7 november beschikbaar in de kleuren zilver en spacegrijs. Er zijn opslagvarianten van 64GB, 256GB, 512GB en een 1TB. De 11-inch versie begint bij €899 met alleen Wi-Fi. Wil je ook een simmetje erin kunnen proppen dan begint de prijs bij €1069. De 12.9-inch iPad Pro start bij €1119 met alleen Wi-Fi en €1289 met Wi-Fi en Cellular.