Guardiola kritisch: "We moeten efficiënter worden"

Redactie

Manchester City won weliswaar met 0-1 van Tottenham Hotspur, maar na afloop toonde trainer Pep Guardiola zich kritisch op zijn eigen ploeg.

Ook het slecht bespeelbare veld moest het maandagavond ontgelden bij de Spanjaard. Een dag eerder werd er op Wembley een wedstrijd American Football gespeeld en daar had de mat ernstig onder te lijden. De ondergrond zat vol kuilen en hobbels en de krijtlijnen op het veld waren nauwelijks uitgewist. "Dit waren geen omstandigheden waarop je goed kon voetballen", aldus Guardiola.

"Het was ongelooflijk hoe veel fouten er werden gemaakt. Ik mag hopen dat dit niet nog eens gebeurt", stelde de City-trainer in gesprek met Engelse media. Hij hoopt dat de FA ingrijpt, al mocht zijn ploeg ook dankbaar zijn dat Erik Lamela door een opstuiterende bal een levensgrote kans onbenut liet. Daardoor was de vroege openingstreffer van Riyad Mahrez genoeg voor de driepunter. "Als het gras goed was geweest, had een speler van de kwaliteit van Lamela zonder meer gescoord."

Ook zijn eigen ploeg liet kansen liggen en daar baalde Guardiola stevig van. "Tegen een ploeg als Tottenham kun je niet veel doelpunten maken, het veld was moeilijk en we speelden tegen een fysiek sterk team met spelers als Mousa Dembélé, Davinson Sánchez, Toby Alderweireld en Eric Dier. In de eerste vijftien à twintig minuten na rust hadden we de wedstrijd moeten beslissen. In een toernooi als de Champions League zullen we efficiënter moeten worden, anders zullen we vroeg of laat niet meer winnen.”