NFL: Saints nemen revanche op Vikings, Rams nemen ook Packers te grazen

heywoodu

In de NFL hebben de New Orleans Saints een fraai staaltje revanche genomen op de Minnesota Vikings. In de play-offs wonnen de Vikings vorig seizoen nog op sensationale wijze door een geweldige touchdown in de laatste seconden, maar dit keer wonnen de Saints.

Dankzij Alvin Kamara (Saints) en Stefon Diggs (Vikings), beiden op korte passes van quarterbacks Drew Brees en Kirk Cousins, scoorden beide ploegen een touchdown in het eerste kwart. Latavious Murray hielp de Vikings in het tweede kwart op voorsprong, maar een lange field goal van Wil Lutz en nog een touchdown van Kamara brachten de Saints naar een 13-17 voorsprong halverwege.

Lutz trapte in het derde kwart nog een field goal tussen de palen, maar vooral de interception return van PJ Williams deed pijn: hij onderschepte een pass van Cousins en rende 45 yards naar de endzone voor een Saints-touchdown. Adam Thielen scoorde in de slotfase nog een touchdown voor de Vikings, maar het was niet genoeg: 20-30.

De Los Angeles Rams blijven ondertussen simpelweg niet te kloppen. In het LA Memorial Coliseum nam de ploeg het op tegen de Green Bay Packers van Aaron Rodgers, maar ook die konden de Rams niet stoppen. Rodgers en co maakten het de Rams knap lastig, zeker nadat Marquez Valdes-Scantling met een lange touchdown voor 26-27 zorgde, maar een field goal van Greg Zuerlein bracht de Rams langszij.

In de slotfase konden de Packers nog één keer een aanval opzetten, maar ze lieten de bal vallen en de Rams namen het over, waarmee de wedstrijd voorbij was: 29-27 en alweer de achtste zege in acht wedstrijden voor de ploeg uit LA. 

Uitslagen NFL zondag
Jacksonville Jaguars - Philadelphia Eagles 18-24
Carolina Panthers - Baltimore Ravens 36-21
Chicago Bears - New York Jets 24-10
Cincinnati Bengals - Tampa Bay Buccaneers 37-34
Detroit Lions - Seattle Seahawks 14-28
Kansas City Chiefs - Denver Broncos 30-23
New York Giants - Washington Redskins 13-20
Pittsburgh Steelers - Cleveland Browns 33-18
Oakland Raiders - Indianapolis Colts 28-42
Arizona Cardinals - San Francisco 49ers 18-15
Los Angeles Rams - Green Bay Packers 29-27
Minnesota Vikings - New Orleans Saints 20-30

Vikings - Saints (Bron: YouTube)

Rams - Packers (Bron: YouTube)