NEC haalt 25-jarige keeper uit Kroatië

Redactie

NEC heeft zich versterkt met Oliver Zelenika. De Kroatische doelman moet het keepersprobleem van de Nijmegenaren oplossen.

Trainer Jack de Gier had voor de keeperspositie alleen nog maar de beschikking over Marco van Duin. Norbert Alblas is namelijk geblesseerd en Gino Coutinho leverde begin vorige maand zijn contract bij de Nijmegenaren in. De 36-jarige sluitpost besloot zijn profcarrière te beëindigen.

NEC is daarom bij Zelenika uitgekomen om weer meer opties te hebben. "Ik ben erg blij om in Nijmegen te zijn", vertelt de nieuweling op de officiële website van NEC. "Ik ben goed opgevangen door de groep en alle andere mensen in de club, dus mijn eerste indrukken zijn erg positief. Daarnaast is het heerlijk om weer iedere dag op het veld te staan. Ik kijk er naar uit om dit seizoen mijn steentje bij te dragen aan het elftal."

Zelenika heeft in De Goffert een contract gekregen tot het einde van dit seizoen, met de optie voor een extra jaar. Hij was clubloos, omdat zijn contract bij het Poolse Lechia Gdansk niet werd verlengd. NEC staat na elf speelronden op de zevende plaats in de Keuken Kampioen Divisie.