MLB: Boston Red Sox winnen World Series

heywoodu

De honkballers van de Boston Red Sox hebben voor de negende keer in de geschiedenis de World Series gewonnen, de titel in de Noord-Amerikaanse profcompetitie MLB. In Los Angeles won de ploeg, met 108 zeges veruit het sterkste team in het reguliere seizoen, de vijfde wedstrijd van de Dodgers, waarmee de best-of-7-serie met 4-1 gewonnen werd.

In Dodger Stadium stond Clayton Kershaw namens de thuisploeg op de werpheuvel, terwijl David Price de startende werper was voor de Red Sox. Voor Kershaw begon het niet best: Steve Pearce, in de vorige wedstrijd ook al lekker op dreef, opende met een homerun, waarbij hij ook Andrew Benintendi over de thuisplaat sloeg. 

Voor Price begon het nog slechter: zijn allereerste worp werd door David Freese de tribunes in geslagen. Het bleef vervolgens lang bij 1-2, tot de zesde inning. Mookie Betts had al dertien slagbeurten op rij geen bal fatsoenlijk geraakt, maar mepte nu ineens een homerun binnen. Dat deed JD Martinez een inning later ook, waarna Pearce - wie anders? - in de achtste inning voor 1-5 tekende.

Werper Chris Sale kwam in de negende inning de heuvel op om het karwei namens Boston af te maken, met succes: enfant terrible Manny Machado kreeg de beslissende out om de oren en de Red Sox pakten de winst in de World Series.

Dodgers - Red Sox (Bron: YouTube)