LA Galaxy geeft play-offplek op pijnlijke wijze weg

heywoodu

In de Noord-Amerikaanse voetbalcompetitie MLS is het reguliere seizoen zondagavond afgesloten. Alle play-offplekken zijn verdeeld en voor Zlatan Ibrahimovic en zijn Los Angeles Galaxy is het hele seizoen klaar: de ploeg greep naast de play-offs.

LA had in eigen huis tegen het al uitgeschakelde Houston Dynamo genoeg aan een gelijkspel om Real Salt Lake van de zesde plek in de Western Conference te verstoten, waarmee de play-offs gehaald zouden worden. Ibrahimovic stuitte vroeg op Houston-keeper Joe Willis, maar na 27 minuten was het toch raak: Ola Kamara kopte de 1-0 binnen en drie minuten later schoot hij een assist van Ashley Cole hard tegen de touwen.

Rommel Quioto bracht de spanning dik tien minuten na rust terug. Daniel Steres en Rolf Feltscher waren kansloos toen de Hondurees de bal tussen hun benen door in de korte hoek schoot: 2-1. Een domme actie van Romain Alessandrini bezorgde Houston een penalty en Mauro Manotas liet de kans op zijn achttiende goal van het jaar niet liggen: 2-2.

Vijf minuten later had Alberth Elis alle ruimte om een assist te geven aan Manotas, die keurig de 2-3 achter LA-keeper David Bingham werkte, waarmee de thuisploeg ineens dik in de problemen zat. Sebastien Lletget kreeg in blessuretijd nog een ultieme kans om LA naar de play-offs te helpen, maar hij kopte net naast. Voor de jonge Ronaldo Peña van Houston was er nog rood nadat hij Jonathan dos Santos in zijn gezicht sloeg, maar Galaxy kon niet meer profiteren en ligt eruit.

Columbus Crew en Montreal Impact streden in het oosten om het laatste beschikbare ticket. Dat ging naar Columbus, wat thuis met 3-2 won van Minnesota. Dat was al voldoende, want de ploeg verdedigde twee punten voorsprong, maar doordat Montreal met 1-0 verloor bij de New England Revolution was het helemaal zeker.

Op 1 november beginnen de play-offs in de MLS.

LA Galaxy - Houston Dynamo (Bron: YouTube)