Getergde Mbappé schenkt PSG weer een overwinning

Redactie

Een uiterst getergde Kylian Mbappé heeft Paris Saint-Germain in korte tijd aan een zwaarbevochten 0-2 overwinning op Olympique Marseille geholpen.

De 19-jarige Fransman startte tot grote verrassing van het publiek op de bank, naar verluidt omdat hij te laat kwam voor de teambespreking vooraf. Trainer Thomas Tüchel besloot ook Adrien Rabiot om dezelfde reden te passeren, terwijl de met zijn vorm worstelende Edinson Cavani in de punt van de aanval werd vervangen door Eric-Maxim Choupo Moting.

Pas na 62 minuten mocht Mbappé alsnog zijn opwachting maken in het tot dan toe gelijkopgaande duel tussen de nummers één en vijf van de ranglijst. De wereldkampioen had vervolgens een krappe drie minuten nodig om met zijn eerste balcontact van de wedstrijd zijn tiende competitietreffer van het seizoen aan te tekenen. Daarmee is hij topscorer van de competitie, terwijl hij ook nog eens drie duels miste door een schorsing.

Zonder de groeibriljant had PSG het lastig tegen de winnaar van de Europa League, waar Kevin Strootman het hele duel meespeelde. De Nederlander zag zijn ploeg tot het uiterste gaan, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in de Parijzenaren. Julian Draxler zorgde in de blessuretijd voor de kers op de taart door de 0-2 aan te tekenen.

Met deze overwinning breidt Paris Saint-Germain de imposante zegereeks in de Franse competitie nog wat verder uit. De ploeg heeft nu elf overwinningen uit even zoveel duels. Rabiot mocht uiteindelijk tien minuten voor het einde ook nog invallen, waarmee de kous voor Tüchel af lijkt.

Uitslagen Ligue 1 zondag
Stade Rennes - Stade de Reims 0-2
Girondins de Bordeaux - OGC Nice 0-1
Olympique Marseille - Paris Saint-Germain 0-2