Crystal Palace stopt zegereeks van zwak Arsenal

Redactie

Arsenal heeft op Selhurst Park punten verspeeld tegen Crystal Palace. De gasten mochten in hun handen knijpen met een gelijkspel.

Arsenal, dat vooraf elf officiële duels had gewonnen, wisselt de laatste weken een matige eerste helft vaak af met een goede tweede. Ook tegen Crystal Palace maakten The Gunners voor rust een slappe indruk. Palace creëerde de grootste kansen, met name na een kwartier spelen. Eerst raakte Wilfried Zaha in de korte hoek de paal en amper een halve minuut later schoot Andros Townsend naast uit een prachtige aanval.

Het enige gevaar van Arsenal in de eerste helft kwam via Alexandre Lacazette en Héctor Bellerín. De Fransman schoot vanuit kansrijke positie met links naast, terwijl Bellerín te veel tijd nodig had, waardoor zijn schot werd geblokt. In blessuretijd was het aan de andere kant wel raak. Shkodran Mustafi ging in de fout tegen Cheikhou Kouyaté, waardoor Luka Milivojevic mocht aanleggen voor een penalty: 1-0.

In de tweede helft kantelde de wedstrijd ineens dankzij twee Noord-Londense goals uit een spelhervatting. Granit Xhaka knalde vanaf de punt van het strafschopgebied een vrije trap in de kruising en even later scoorde Pierre-Emerick Aubameyang nadat Lacazette een hoekschop met zijn arm leek te verlengen.

Crystal Palace slaagde er daarna in om Arsenal flink onder druk te zetten en dat resulteerde in de slotfase opnieuw in een penalty. Dit keer was het Xhaka die een overtreding beging en Milivojevic maakte opnieuw geen fout: 2-2. Arsenal staat daardoor nu vierde in de Premier League, één punt boven Tottenham Hotspur, dat maandag Manchester City ontvangt.

Chelsea boekte zondagmiddag de zevende competitiezege van dit seizoen en staat nu tweede, twee punten achter koploper Liverpool. The Blues wonnen met 0-4 bij Burnley. Het team van Maurizio Sarri heeft een punt meer dan City, dat bij winst op de Spurs dus weer gelijk komt te staan met Liverpool.

Uitslagen Premier League zondag
Crystal Palace - Arsenal 2-2
Burnley - Chelsea 0-4
Manchester United - Everton 2-1