De Ligt kritisch: "Tweede helft heel slecht"

Redactie

Ajax kwam zondag niet in de problemen tegen Feyenoord (3-0), maar volgens Matthijs de Ligt speelden de Amsterdammers niet heel best.

Vooral na de onderbreking, toen Ajax al een 2-0 voorsprong te pakken had, was het spel volgens De Ligt ondermaats. "Ik denk dat de tweede helft ons zeker wat te verwijten valt. De tweede helft was heel slecht. We verloren ballen heel simpel en schakelden niet meer om. Feyenoord heeft zelfs mogelijkheden gehad om counters te plaatsen", reageerde de centrumverdediger bij FOX Sports.

"We hadden in het begin het idee dat we drie tegen een stonden, maar het was zaak om twee tegen een te staan." Ajax won uiteindelijk door een eigen doelpunt van Feyenoord-keeper Justin Bijlow en goals van Hakim Ziyech en Dusan Tadic.

Ziyech werd na afloop gevraagd naar zijn band met trainer Erik ten Hag. "Die is gewoon goed. Ondanks wat er allemaal gebeurd is, is het gewoon goed." Ziyech moest na de komst van Tadic zijn rugnummer 10 afstaan aan de Serviër. "Dat heeft mij pijn gedaan. Hij is daar ook altijd eerlijk en open over geweest. Dat heb ik geaccepteerd en ik ben doorgegaan. Voor de rest is de relatie heel goed. Ik vind hem een heel goede trainer. Als dat zo is, moet je daar voor uitkomen."