World Cup-opening alpineskiėrs afgelast wegens overdaad aan sneeuw

heywoodu

De opening van het World Cup-seizoen voor de alpineskiërs in het Oostenrijkse Sölden is zondag in het water gevallen. Het heeft zaterdagnacht veel te hard gesneeuwd om een wedstrijd te kunnen organiseren. Net als de vrouwen op zaterdag zouden de mannen het seizoen aftrappen met een reuzenslalom.

Gedurende de nacht viel bovenaan de piste een halve meter sneeuw, in het finishgebied kwam er ook zo'n veertig centimeter bij. De hele nacht is met man en macht gewerkt om de boel in gereedheid te brengen voor de wedstrijd, maar de harde wind bleef maar sneeuw de piste op blazen. De verwachtingen waren dat het met de sneeuwval en de wind in de Oostenrijkse ochtend eigenlijk niet echt minder zou worden en dus is besloten om de wedstrijd te annuleren.

Vorig jaar werd de reuzenslalom bij de mannen in Sölden eveneens geannuleerd wegens de weersomstandigheden. De regels stonden destijds nog niet toe dat een afgelaste wedstrijd ergens anders ingehaald kon worden, nu is dat wel het geval. Waar en wanneer de wedstrijd van zondag gehouden gaat worden moet nog worden bepaald.