Betsema wint eerste cross in België

TargaFlorio

Denise Betsema heeft verrassend de GP van Neerpelt gewonnen. De veldrijdster uit Texel kwam solo over de finish. Het is haar eerste zege in een Belgische cross. Bij de mannen won de Belg Laurens Sweeck.

Toppers zoals Marianne Vos, Sanne Cant en Annemarie Worst stonden zaterdag in Neerpelt niet aan de start. Ook bij de mannen waren Mathieu van der Poel en Wout van Aert absent.

Na de start bleek als snel dat Betsema de vrouw van de wedstrijd was. Maud Kaptheijns kon als laatste bij de Texelse in het wiel blijven. Na een lange solo kwam de 25-jarige renster solo over de finish. In de slotfase werd Kaptheijns nog voorbij gereden door Ceylin del Carmen Alvardo en Laura Verdonschot.

“Het was een zware wedstrijd, een zware ondergrond. Het is een beetje vergelijkbaar met dat parcours op Texel, mijn eiland, dus dat lag me wel goed. Ik kreeg een gaatje samen met Maud en daarna kwam er opnieuw een gaatje en reed ik alleen en het wegblijven lukte, ontzettend mooi. Dit is één van mijn mooiste overwinningen, het is de eerste overwinning in België en ik ben met zo een deelnemersveld ontzettend blij dat ik hier heb kunnen winnen”, aldus Betsema.

Laurens Sweeck won vervolgens bij de mannen. Net als Betsema kwam de renner van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice alleen over de finish. De Duitser Marcel Meisen werd tweede en David van der Poel derde. Voor Sweeck is het het derde jaar op een rij dat hij in Neerpelt wint.

Uitslag vrouwen
1. Denise Betsema (NED)
2. Ceylin del Carmen Alvardo (NED)
3. Laura Verdonschot (BEL)
4. Loes Sels (BEL)
5. Maud Kaptheijns (NED)
6. Alice Maria Arzuffi (ITA)
7. Mari-Liis Mottus (EST)
8. Pauline Delhaye (FRA)
9. Lizzy Witlox (NED)
10. Emily Wadsworth (GBR)

Uitslag mannen
1. Laurens Sweeck (BEL)
2. Marcel Meisen (GER)
3. David van der Poel (NED)
4. Diether Sweeck (BEL)
5. Tom Meeusen (BEL)
6. Michael Boros (CZE)
7. Quinten Hermans (BEL)
8. Corné van Kessel (NED)
9. Kevin Pauwels (BEL)
10. Wietse Bosmans (BEL)