Schuurs uitgeschakeld bij dubbelspeldebuut WTA Finals, Bertens in halve finale tegen Svitolina

H.Vviv

Demi Schuurs en Elise Mertens zijn er niet in geslaagd de halve finales te bereiken van het dubbelspeltoernooi van de WTA Finals. Het Nederland-Belgische koppel verloor in Singapore met 6-1, 6-4 van Coco Vandeweghe en Ashley Barty.

Vandeweghe en Barty waren vooral in de eerste set te sterk duidelijk te sterk voor Schuurs en Mertens. Het Amerikaans-Autralische koppel won de eerste set eenvoudig met 6-1. In de tweede set gaf Schuurs samen met Mertens meer tegenstand, maar in het tweede deel van de set liep Vandeweghe en Barty, die het laatste grandslam-toernooi van dit jaar wonnen, weg bij het Nederland-Belgische koppel.

Eerder op de dag bereikte Kiki Bertens wel de halve finales van het enkelspel. De Nederlandse won eerder op de dag haar wedstrijd tegen Naomi Osaka, die na de eerste set moest opgeven. Doordat Sloane Stephens in twee sets won van de Duitse Angelique Kerber is de Amerikaanse eerste in de poule geworden voor Bertens. De Nederlandse speelt daardoor morgen om 10.00 Nederlandse tijd haar halve finales tegen de Oekraïense Elina Svitolina, die al haar drie wedstrijden in de poule wist te winnen.