Bergwijn twijfelgeval bij PSV: "Kijken van dag tot dag"

Redactie

PSV-trainer Mark van Bommel weet nog niet of hij zaterdagavond kan beschikken over Steven Bergwijn. Hij heeft nog wat last van een enkelblessure.

De buitenspeler ontbrak woensdag ook al in de Champions League en Donyell Malen verving hem op de linkerflank. Van Bommel laat via de officiële kanalen in het midden of hij tegen FC Groningen opnieuw een beroep mdoet op de jeugdinternational of dat Bergwijn terugkeert in de basisopstelling. Dit seizoen miste hij nog geen minuut in de Eredivisie en tekende hij al vier goals en vijf assists aan.

"Ik mag volgens de wet niks over zijn blessure zeggen, maar we bekijken het van dag tot dag", legt Van Bommel uit. De trainer jaagt met zijn ploeg op de tiende overwinning op rij. Tegen Groningen verwacht hij een wedstrijd zoals tegen NAC Breda vorige maand (0-2 winst). "Zij spelen thuis en kunnen PSV gebruiken om uit het wak te komen", stelt hij over de nummer 17 van de Eredivisie.

Zelf heeft hij rekening te houden met een erg druk speelschema, waarin vooral de Champions League haar tol eist in de benen van de spelers. Tegen Tottenham Hotspur moest zijn ploeg tot het uiterste gaan voor het eerste punt in de Europese campagne (2-2). PSV is in eigen land nog zonder puntverlies en heeft na negen duels een imposant doelsaldo van 36 goals voor en slechts 3 tegen.