'NAC gaat technisch hart vormen en klopt weer aan bij City'

Redactie

NAC Breda wil het vertrek van de directie opvangen met de vorming van een vierkoppig technisch hart. Dat weet BN DeStem vrijdagochtend te melden.

De regionale krant weet dat de club vier namen op het oog heeft: Pierre van Hooijdonk, Tim Gillessen, Sepp de Roover en Mitchell van der Gaag moeten het met z'n vieren gaan doen voor de Parel van het Zuiden. Als de laatste gespreksronden goed verlopen, worden zij na het weekend officieel geïnstalleerd.

Het technisch hart moet als klankbord dienen voor de nog aan te stellen technisch manager. Die rol is vacant nadat directeur Hans Smulders onlangs op non-actief werd gesteld. Oud-speler Van Hooijdonk werd genoemd, maar hij neemt alleen zitting in het technisch hart, waardoor de club nog op zoek moet naar een 'sterke man'. Dat is een taak voor vertrekkend algemeen directeur Justin Goetzee, in samenspraak met de raad van commissarissen.

Dat Van der Gaag als hoofdtrainer ook deel gaat uitmaken van het technisch hart, is voor het dagblad een teken dat zijn positie ondanks de matige resultaten niet ter discussie staat. Gillessen doet mee als manager jeugdopleiding en commissaris technische zaken De Roover schuift ook aan. Zij gaan direct bezig met het versterken van de selectie. NAC zou met name nieuwe verdedigers willen aantrekken in de winterse transferperiode.

Daarvoor kijkt de club vooral naar Manchester City, waar het een samenwerkingsverband mee heeft. NAC hoopt wat direct inpasbare spelers te mogen lenen van de Engels kampioen, die er ook bij gebaat is als de Brabantse ploeg op het hoogste Nederlandse niveau blijft. Geld voor eigen versterkingen is er niet, omdat Smulders het budget van drie miljoen euro heeft opgemaakt. NAC hoopt volgens het dagblad ook dat grootaandeelhouders zes tot acht ton willen lappen zodat er kwaliteitsimpulsen gedaan kunnen worden.