Bertens naar halve finale WTA finals na opgave Osaka

trein2000

Kiki Bertens heeft zich geplaatst voor de halve finales van de WTA Finals in Singapore. Bertens profiteerde van de opgave van Naomi Osaka, zij moest geblesseerd de strijd staken.

Bertens won de eerste set met 6-3 van Osaka. Voorafgaand aan de laatste game van die set liet Osaka zich uitgebreid behandelen aan haar been en rug. Toen ze terugkwam op de baan was het verband om haar bovenbeen, dat er al voor aanvang van de partij zat, flink uitgebreid. De speelsters speelden de laatste game nog uit maar in de pauze tussen de eerste en tweede set gaf Osaka geblesseerd op.

Eerder in de partij had Bertens haar tegenstander Osaka al gebroken. Bij een 3-3 stand plaatste Bertens haar eerste break. Bertens speelde tot aan de opgave van Osaka een goede wedstrijd en maakte amper fouten. 

"Het is nooit leuk om zo te winnen", vertelde Bertens na afloop op de baan. "Ik probeer nu om uit te rusten en op deze weg door te gaan. Ik doe er iedere dag alles aan om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Tot nu toe lukt dat goed."

Later vandaag wordt duidelijk of Bertens ook groepswinnaar wordt. Daarvoor is de uitslag van de wedstrijd Stephens-Kerber van belang. Als Kerber wint is Bertens de groepswinnaar, wint Stephens wordt Bertens tweede. De groepswinnaar speelt in de halve finale tegen Karolína Plísková terwijl de nummer twee tegen Elina Svitolina uitkomt.