Handballers starten EK-kwalificatie met makkelijke zege op Estland

H.Vviv

De Nederlandse handbalmannen zijn de kwalificatie voor het Europees kampioenschap van 2020 goed begonnen. In Sittard won Oranje met 35-24 van Estland.

Al voor rust nam Nederland afstand van Estland. Het verschil tussen Oranje en Estland was bij rust al zeven doelpunten (17-10). In de tweede helft had doelman Bart Ravensbergen een belangrijke rol. De keeper van het Nederlands team had een aantal mooie reddingen. Ook wist hij vier keer te scoren, doordat Estland in balbezit een veldspeler in bracht voor de keeper.

In het laatste deel van de wedstrijd nam Nederland ruim afstand van Estland. Door de overwinning gaat Oranje aan kop in kwalificatiegroep 4. Ook Slovenië heeft na een duel twee punten. Zondagmiddag om 15:10 speelt Nederland een uitduel tegen Letland.

De eerste twee landen uit elke poule plaatsen zich voor het EK. Ook de beste vier nummers drie uit de acht groepen mogen meedoen aan het eindtoernooi, dat over twee jaar plaatsvindt in Noorwegen, Zweden en Oostenrijk. Die drie landen zijn zeker van deelname, net als titelverdediger Spanje.

Het is voor het eerst dat 24 landen aan het EK mogen meedoen. Oranje plaatste zich nog nooit voor het Europese eindtoernooi.