Clint Eastwood regisseert zichzelf in The Mule

Peter Breuls

Sinds Clint Eastwood films is gaan regisseren zien we hem niet zo vaak meer in beeld; zijn laatste hoofdrol was in 2012, terwijl hij sindsdien wel een handvol films achter de camera heeft gestaan. Daarom is The Mule, waarvan Warner Bros. deze week de trailer heeft vrijgegeven, weer een potentieel bijzonder project: Eastwood speelt hierin zelf de hoofdrol.

Eastwood is Earl Stone, een eenzame man van in de tachtig die failliet is gegaan en hierdoor genoodzaakt is om zijn bedrijf te sluiten. Hij krijgt een baan aangeboden waar hij alleen voor hoeft te rijden, een simpel baantje, maar buiten Earl’s weten om heeft hij zich aangeboden als drugskoerier voor een Mexicaans drugskartel. Hij doet het goed, zelfs zo goed dat zijn aantallen ladingen exponentieel toenemen en Earl een handlanger krijgt toegewezen. Hij is niet de enige die Earl in de gaten houdt; Earl staat ook op de radar van DEA-agent Colin Bates (Bradley Cooper). Zelfs als zijn geldproblemen tot het verleden behoren, achtervolgen de fouten hem die hij in zijn verleden heeft gemaakt. Het is onzeker of hij zijn fouten op tijd kan rechtzetten, de autoriteiten en het drugskartel zitten hem op de hielen.

The Mule is gebaseerd op het artikel The Sinaloa Cartel’s 90-Year-Old Drug Mule van The New York Times en geschreven door Sam Dolnick, managing editor van die krant. Naast Eastwood en Cooper zijn er ook rollen voor Taissa Farmiga, Michael Peña, Andy Garcia, Laurence Fishburne en Alison Eastwood. De film is in bioscopen te zien vanaf 7 maart.