Svitolina en Plisková plaatsen zich voor halve finales WTA Finals

H.Vviv

Bij de WTA Finals in Singapore hebben Elina Svitolina en Karolína Plísková zich geplaatst voor de halve finales. Svitolina won in drie sets van Caroline Wozniacki ( (5-7, 7-5 en 6-3), terwijl Plísková in twee sets te sterk was voor Petra Kvitová.

Svitolina moest na twee eerdere zeges een set winnen tegen titelverdedigster Caroline Wozniacki om door te gaan. De Deense won echter de eerste set, maar in de tweede set was het toch raak voor de Oekraïense. Ze won uiteindelijk met 5-7, 7-5, 6-3 en daardoor is ze ook groepswinnaar in de witte groep.

De Tsjechische Plísková had eerder op de dag de laatste vier bereikt door een 6-3, 6-4 zege op haar landgenote Petra Kvitová.

In een Tsjechisch onderonsje kwam Plísková als beste uit de startblokken. De nummer 8 van de wereld kwam met 4-0 voor tegen Kvitová en won de set makkelijk met 6-3. In de tweede set had Kvitová de beste start. Ze kwam met 0-3 voor, maar Plísková kwam sterk terug en won uiteindelijk met 6-4, waardoor Plísková zeker was van een plaats bij de laatste vier in Singapore.