NHL: Winst voor Maple Leafs en Lightning in toppers

heywoodu

De ijshockeyers van de Tampa Bay Lightning hebben de NHL-topper tegen de Colorado Avalanche gewonnen. In Denver was de nummer twee van de Eastern Conference met 0-1 te sterk voor de nummer twee in het westen, dankzij een powerplaygoal van Nikita Kucherov in de derde periode.

De koplopers in het oosten, de Toronto Maple Leafs, namen het op tegen de nummers drie in het westen, de landgenoten van de Winnipeg Jets. Dankzij Kasperi Kapanen, Tyler Ennis en Nazem Kadri stonden de Maple Leafs na twee perioden op 0-3. Nikolaj Ehlers en Mark Scheifele deden nog wat terug, maar John Tavares boorde de Jets-hoop de grond in: 2-4.

De Florida Panthers wonnen op bezoek bij de New York Islanders, die nog een 2-0 voorsprong hadden genomen. In de derde periode kwamen de Panthers er echter naast en Mike Hoffman werkte in overtime de winnende goal binnen: 2-3. De Vancouver Canucks wonnen in Las Vegas na shoot-outs van de Golden Knights. Bo Horvat was twee keer trefzeker en in de shoot-outs was Markus Granlund de enige die scoorde.

Kucherov maakt zijn 150e NHL-goal (Bron: YouTube)