Barcelona en Dortmund houden maximale score in Champions League

heywoodu

FC Barcelona en Borussia Dortmund staan na drie speelronden in de Champions League nog altijd op de maximale score. Barcelona won in eigen huis van Internazionale, waar Stefan de Vrij geen minuten maakte. Rafinha opende de score na een half uur, Jordi Alba gooide de boel zeven minuten voor tijd in het slot.

Borussia Dortmund ontving Atletico Madrid en was vooral in de slotfase beduidend beter. Axel Witsel bracht het scorebord kort voor rust voor het eerst in beweging, Raphael Guerreiro verdubbelde de score twintig minuten voor tijd. De pas 18-jarige Engelsman Jadon Sancho tekende voor 3-0 na een assist van de nog maar één jaar oudere Marokkaan Achraf Hakimi, diens derde van de avond. Guerreiro maakte kort voor tijd nog de 4-0.

Dortmund gaat in groep A met negen punten aan de leiding, gevolgd door de zes van Atletico Madrid. Club Brugge speelde met Stefano Denswil en Ruud Vormer in de basis gelijk tegen AS Monaco (1-1), voor beide ploegen het eerste punt van het Champions League-seizoen. Barcelona en Inter staan in groep B op negen en zes punten, met PSV en Tottenham Hotspur die na hun gelijkspel allebei één punt hebben.

Liverpool won in groep C dankzij onder meer twee goals van Mohamed Salah met 4-0 van Rode Ster Belgrado en gaat zo aan kop met zes punten. Napoli volgt met vijf punten, nadat een overwinning in Parijs diep in blessuretijd door de neus geboord werd: Angel di Maria bezorgde PSG met de 2-2 alsnog een punt. PSG heeft er nu vier, Rode Ster één.

Manuel Fernandes van Lokomotiv Moskou trapte een penalty thuis tegen FC Porto al na tien minuten mis, waarna de Russische hoop voorbij was. Porto scoorde er drie en won met 1-3, waardoor het bovenaan staat in groep D met zeven punten. De Russen hebben er nul, Schalke en Galatasaray speelden doelpuntloos gelijk en staan op vijf en vier punten.