MLB: Red Sox beginnen World Series met winst

heywoodu

De honkballers van de Boston Red Sox zijn de World Series prima begonnen. Op het eigen Fenway Park won de ploeg de eerste van maximaal zeven wedstrijden tegen de Los Angeles Dodgers met 8-4.

Al in de eerste inning moest Dodgers-werper Clayton Kershaw twee runs toestaan: Mookie Betts werd door Andrew Benintendi over de thuisplaat geslagen, waarna Benintendi zelf dankzij een rake klap van JD Martinez de tweede run kon scoren. De Dodgers sloegen wel terug in de tweede inning: Tony Kemp sloeg een bal van Red Sox-werper Chris Sale over The Green Monster: 2-1.

In de derde inning moest Sale toekijken hoe Manny Machado de bal lekker raakte, waardoor Justin Turner het thuishonk kon bereiken en de stand gelijk kon trekken. JD Martinez hielp Boston echter weer aan een voorsprong, door Steve Pearce binnen te slaan, alvorens Brian Dozier op zijn beurt dan weer door Machado aan een run geholpen werd: 3-3.

Met alle honken bezet kwam Xander Bogaerts in de vijfde inning aan slag en dat leverde weer een run op voor de thuisploeg: de Nederlander sloeg een single en hielp Betts naar de thuisplaat. Rafael Devers mepte de bal vervolgens een eind weg en sloeg Benintendi binnen: 5-4. In de zevende inning toonden de Dodgers weer een teken van leven: Max Muncy werd door Machado binnen geslagen.

Die zevende inning kon flink wat problemen opleveren voor de Red Sox. Werper Ryan Brasier moest toezien hoe de honken bezet werden door LA, maar hij werd naar de kant gehaald door Eduardo Rodriguez en die wist de inning netjes uit te gooien. In de slagbeurt van de Red Sox sloeg Eduardo Nuñez hard toe: op pas de tweede worp van Dodgers-werper Alex Wood mepte hij de bal met twee honken bezet het Green Monster op, 8-4 Boston.

Red Sox-closer Craig Kimbrel kwam in de negende inning de werpheuvel op om het klusje af te maken en dat is precies wat hij deed. Justin Turner kreeg drie strikes te verwerken en de derde out voor de Dodgers was een feit, waardoor de Red Sox met 8-4 wonnen.

Woensdagnacht spelen de Red Sox en de Dodgers de tweede wedstrijd in de World Series, wederom op Fenway Park. Die wedstrijd gaat rond twee uur Nederlandse tijd van start en zal wederom live te zien zijn op FOX Sports.

Red Sox - Dodgers (Bron: YouTube)